Откриване на течове

Откриване на теч с камера  Скритите течове са трудни за откриване и диагностика и точно локализиране. Самото локализиране с минимални отклонения става с прецизна и скъпа апаратура. Използват се различни уреди, като най-разпространеният и най-успешно наложил се при откриване на скрит теч е термографската камера. Термокамерата работи в синхрон с други уреди и апаратура за откриване на скрити течове.

Откриване на течове 


 Идеята на откриването, диагностиката и локализирането на скрит теч е свеждане до минимум на разходите за къртене и визуално откриване на проблема. Това от своя страна налага както вече споменахме точно локализиране и професионална отстраняване на теча.

 Ние от Гаматерм ООД работим от години по диагностика и откриване на скрити течове . Разполагаме с добре обучен персонал и професионални инфрачервени камери и ултразвукови преобразуватели. (дръжките на камерата, техният брой и начина на държане, нямат общо с параметрите на камерата)

 Когато откриете влага или петна по стените, а също така съседа се оплаква значи има скрит теч.

 Скритите течове могат да бъдат от канализация, водопровод, душ кабина, спукани кранове или меки връзки, нарушена хидроизолация на покриви и мазета, както и балкони, тераси или веранди.

  Възможностите за скритите течове са много и се налага обследване на цели помещения, а не конкретно на тръбопровод или канал.

 Когато поръчвате обследване за откриване на скрит теч трябва да знаете, че трябва да подсигурите достъп до съседните помещения около теча. Влизането в тях не е задължително, но при преценка на обследващото лице или налагащи обстоятелства ще трябва да се обследват и съседните помещения.

 Липсата на достъп спъва и прекратява обследването. Подсигуряването на достъп до съседните помещения се налага поради причината че търсим неизвестно място на разлив, които може да се окаже не в нашето помещение.

 Уредите откриват теча в стените, пода или от покриива, но трябва да няма големи по обем препятствия между уреда и стената или пода.  Такива препятствия за термокамерите или ултразвуковите преобразуватели могат да бъдат гардероби, дрешници, масивни кухни, легла за вграждане на стени и други обемни мебели, гипскартон, като най-голяма пречка са топлоизолациите.

 Уреда проследява посоката от която идва скритият теч, температурата на внодата, както и нейната честота /канал
 –водопровод-сифон-тераса-покрив/.

 След проследяване и прослушване на звуковите индикации се стига до точното място на разлива.

 Изготвя се констативен протокол за мястото и характерните особенности на теча и се изготвя оферта за отстраняването на теча. При желание или нужда се издават снимки и диаграми към протокола.

 От откриването на теча до отстраняването му всичок е в ръцета на клиента. Клиента не е длъжен да приеме нашата оферта по отстраняване. Много често клиентите искат да пресметнат предварително цената за откриване на теча, но на практика това е невъзможно и не е реално. Не може да се калкулира нещо нейзвестно. Цената за теч е разбита на помещение и нараства пропорционално с увеличаване на помещенията, съответно работата по откриване на теч.

 Както вече споменахме Гаматерм предлага откриване на течове с термокамера в София. Като водеща фирма в откриване на течове с апаратура ние разполагаме с офис в Бургас и Стара Загора. Можем да откриваме на течове под земята. Важно е да отбележим, че предлаганото откриване на течове е без къртене. Гаматермз разполага и уреди за откриване на течове с ултразвук, откриване на течове с инфрачервена камера. Откриване на скрити течове на вода и откриване на ВиК течове се извършва с предварително записан час за посещение.

 Много често се случва клиенти да ни разпитват за марката на уред за откриване на течове на вода и дали уреда върши работа за откриване на водопроводни течове. Явно в интернет има доста подвеждаща информация относно фирмите за откриване на теч, уреди за откриване на теч, цени за откриване на теч и начините за откриване на теч.

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo