Монтаж на стоманени радиатори

При монтаж на радиатори се извършва свързване на радиатора към тръбите на парното и окачване на радиатора на стената или на подови конзоли за монтаж на радиатор.  Стоманени панелни радиатори са старият тип радиатори, които са известни като железни радиатори и са масово монтирани до 1990 година в панелните жилища.

Монтаж на стоманени радиатори

При монтаж на радиатори се изискват няколко стъпки, като ние по-горе описахме дейностите по самият монтаж на радиаторите към стената и парната инсталация. За да извършите обаче свързване на радиаторите е необходимо те да се окомплектоват. Окомплектоването на радиаторите включва монтаж на щепселите, тапите, холендърните връзки, обезвъздушителя, секретният кран, конзолите за монтаж на радиатора, термовентила или обикновен кран. Монтажа на въпросната окомплектовка се извършва предварително и едва след нея се предприема монтаж на радиатора.

При монтаж на стоманени радиатори правилата не са по-различни и няма изключения. Начина за окачване на радиатори е различен в зависимост от типа на радиатора (чугунен радиатор, алуминиев радиатор или панелен радиатор). Конзолите за монтаж на различните видове радиатори са различни. При монтаж на стоманени радиатори конзолата е тип планка, докато при алуминиевите и чугунените радиатори е тип кука.

Най-важното при монтаж на стоманени радиатори е да се спази разстоянието на радиатора от стената, наклона на радиатора и да се напасне правилно към тръбите на инсталацията. При метални тръби от парното напасването е по-трудно. Разстоянието от радиатора до стената е важно, понеже от там циркулира въздух. Това разстояние е различно при различните видове радиатори и то се задава по техническа спецификация от самият производител. Наклона на радиатора е по дължина на радиатора и се задава в зависимост от типа на обзвъздушаването на радиатора. При липса на обезвъздушител наклона трябва да е в посока тръбата. Наклона на радиатора е обикновено 0,3% и целта е да извежда въздуха от радиатора към парната инсталация.  При наличие на обезвъздушител наклона е обратен и е ориентиран към края на радиатора, където е монтирано устройството. Наклона не се променя като параметри.

Предлагаме доставка и монтаж на стоманени радиатори, монтаж на алуминиеви радиатори, ремонт на радиатори, демонтаж на чугунени радиатори, монтаж на лири за баня,демонтаж на лири за баня, откриване и отстраняване на течове от радиатори и тръби на парно.

При нужда от радиатори е необходимо да ни потърсите и ние ще ви посетим на място. Ще изчислим радиаторите необходими за вашият дом и ще извършим доставка и монтаж на радиаторите. Изграждане на парни инсталации. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo