Монтаж на алуминиеви радиатори

Напълно закономерна е потребността на хората към топлина. Поради тази причина вече стотици години човекът непрестанно се труди над разработката на все нови и нови способи за отопление на жилището си. Благодарение на прогреса в дадена област и новите технологии, отоплителните прибори са се преобразили и усъвършенствали до значително ниво. Сред най-популярните и актуални топлоносители в ежедневието ни се явяват алуминиевите радиатори.

Алуминиевите радиатори си завоюват все по-голямо доверие. Тяхната история започва от миналия век, заменяйки по популярност предшествениците си – чугунените радиатори. Избирайки алуминиевите радиатори, вие избирате прекрасно надеждно средство, притежаващо свръхвисока устойчивост към различни химични въздействия, едни от най-леките за употреба с удобен и лесен монтаж. Да срещнете алуминиеви радиатори може навсякъде и в жилищни сгради, и в офиси. Добрата цена и прекрасното качество са осигурили на тези отоплителни средства отлична конкурентоспособност в съвремието ни, както и според водещите производители 10 годишен гаранционен срок на експлоатация, без корозия.

Избирайки алуминиевите радиатори пред вас се изправя следващият етап – техният монтаж и поставяне. Процесът на монтиране на алуминиеви радиатори е сложен и задължително трябва да се осъществява от специалисти и лицензирана фирма за извършване на такава дейност. Безотказната работа на отоплителната система от алуминий зависи от това дали е направен правилно вашият монтаж и от избора на мощността и типа на алуминиевите радиатори. Само тогава вие ще получите надеждна система за отопление дълги години.

Поставянето и монтажа на алуминиеви радиатори е работа, изискваща подготовка и допълнителни строителни дейности. Определете най-подходящото место, като според нашите препоръки то е под прозореца, понеже това е мястото с най-лоша топлоизолационна система и от там навлиза най-много студен въздух. Това е най-студеното място в помещението и там се образува конденз от топлината и мощни конвекционни потоци. Монтирането на алуминиеви радиатори под прозореца не позволява да се образува това запотяване, поради постоянната циркулация на въздух. При наличие на повече прозорци в помещението поставете радиатори под всеки от тях. Това гарантира и спирането на студеният въздух, които се разполага долу ниско на пода в помещението.

С помощта на специалиста определете предварително начините на свързване на радиаторите, от което ще зависи ефективността на отоплението ви в бъдеще. Има няколко варианта, но най-ефективният е на диагонал. При този начин топлата вода, входа влиза отгоре, а изхода – студената (обратната) вода минава отдолу. Другият вариант на свързване е едностранно. При него ефикасността на отоплението е по-малка. Входът и изходът на водата са изведени от една и съща страна. При алуминиевите радиатори, когато изходящите и входящите точки на свързване се намират долу, работата им е с ниска ефективност.

Монтаж на алуминиеви радиатори

Следващ етап от монтажната дейност на радиаторите е прекарване на тръбите. Понякога е наложително да се изкърти, за да могат тръбите да бъдат изведени на най-точното място, според размера на радиатора, така, че те да бъдат скрити. Добре е тази монтажна дейност по възможност да извършвате през топлото време на годината, за да не изникнат допълнителни неприятности със замръзване. Съобразявайте се с препоръките на ремонтната група и не поставяйте тръби по-дълги от 40 м. Така постигате максимална ефективност на работа. При необходимост от по-дълги тръби използвайте PEX-AL-PEX и диаметър от 20 мм. Всички тръби за вашите радиатори трябва да са поставени и минават по най-краткия път, без излишни завои и чупки. Излишните навивки увеличават съпротивлението на водата. След монтажа им, тръбите се калибрират и се монтират необходимите фитинги. Ако тръбите не са калибровани, гуменото уплътнение във фитингите се къса или набира.

Поставили тръбите, настъпва моментът за разположението и монтажа на радиаторите. Консултирани от опитните специалисти на фирмата е добре да се съобразите с основните изисквания при монтаж на радиатори, като спазите необходимите отстояния. Радиаторите трябва да притежават и наклон, като обезвъздушителят остава най-високата част.

Постепенно достигате до етапа на същинското монтиране на радиаторите. Не ги струпвайте в едната част на помещението, а ги разположете равномерно. Това ще ви донесе по-голяма ефективност при работата им. За отоплението на банята или тоалетната, специалистите могат да ви насочат да избирате от вариантите лири, предлагани от фирмата. Монтирайте уредите в помещения, където е възможно лесно почистване. Завършили ремонтната дейност, преминете към нейното тестване. Само тогава ще бъдете сигурни, че няма да получите теч в началото на отоплителния сезон.

Колкото и трудоемка да ви изглежда тази работа тя носи своите ползи в бъдеще. А професионалната ремонтна дейност по поставяне и монтаж на алуминиеви  радиатори от специалисти на фирмата ще ви осигури тяхното най-ефективно използване през зимните дни и гаранция за спазване на всички условия за монтажа на производителя, както и спазване на гаранционните условия.

Алуминиевите радиатори се предлагат с гаранция от 10 и съответно 15 години от датата на монтажа. Предлагаме Ви напълно безплатна доставка и монтаж с гаранция на алуминиеви радиатори за София. Доставката на алуминиеви радиатори е напълно безплатна. Цени за монтаж на радиатори може да видите ТУК. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo