Монтаж на аспиратор

Монтажа на аспиратор не е толкова лесна задача колкото изглежда. Това го знае всеки на когото аспиратора е провиснал, не работи правилно, не е ефективен в помещението или пък връща миризми през вентилацията.  Монтажа на аспиратор е комплексна услуга и включва в себе си редица дейности.

За да извършите монтаж на аспиратор трябва да се спрете на конкретен модел и да имате комин в близост до мястото на монтаж. Разстоянието от комина до аспиратора не трябва да е по-дълго от 3,5 м или 350 см.  При по-голямо разстояние се получава и голяма разлика между входящ входящият въздух и въздуха на изхода, а самият ефект на аспирация се губи.  В такива случай препоръчваме използване на абсорбатор или направа на нов отвор в сетна.  За да изчислите правилно дебита на аспиратора от които имате нужда е желателно да се обърнете към специализиран сервиз за аспиратори. Техниците ще извършат оглед, замерване и изчисление на мощността и параметрите на аспиратора, които отговаря най-точно на вашите нужди.

След като вече имате наличен аспиратор се преминава към монтаж. За да свържете аспиратор е необходим извод в комина и налично електрическо захранване. При липса на такова е необходимо да осигурите от ел табло или от близка разклонителна кутия.  При липса на отвор за включване се налага пробиване на отвор в комина или пробиване на отвор в стената. При отвор в комина се монтира розетка със съответният размер, обикновено ф 125. При пробиване на отвор в стена освен розетка се налага и монтаж на гравитационна клапа от външна страна и предпазна решетка. Отворите трябва да се пробиват внимателно и правилно с подходящи инструменти.

След наличие на нужните отвори за свързване на аспиратор се преминава към монтаж на аспиратор. Аспиратора трябва да е монтиран точно над работният плот. Височината на монтаж обикновено е между Н= 45-65 см и при професионални аспиратори около 70-80 см.

След като сме закрепили аспиратора се преминава към свързване на аспиратор към комина. При включване на аспиратор към комин трябва да се спазят някои правила. Първо и основно в диаметъра на тръбата и да няма увеличаващи и последователно  редуциращи преходи след изхода на аспиратора.  На изхода на аспиратора трябва да се монтира възвратна клапа, което е задължително. За включване на аспиратор към комина могат да се използват алуминиево гофре или PVC тръба за аспирация. В двата случая, трябва внимателно да уплътните всички отвори със специално фолио.  

При монтаж на аспиратори за вграждане се налага рязане на отвори в ПДЧ и други плоскости, които трябва да бъдат оразмерени и отрязани много точно. Същата е ситуацията при монтаж на островен аспиратор от каминен тип. 

Гамаремонт ООД извършва доставка и монтаж на аспиратор, монтаж на каминни аспиратори, монтаж на островни аспиратори, монтаж на аспиратор за вграждане и монтаж на свободно стоящи аспиратори.  Извършваме свързване на аспиратор към комин, пробиване на отвор в комин, пробиване на отвор в стена, монтаж на възвратна клапа и почистване на аспиратор.

ВАЖНО: Не включвайте аспиратора във вентилационна тръба. Аспиратора трябва да се включи в комин! 

Гамаремонт предлага монтаж на нов аспиратор с безплатна доставка. Сервиза извършва ремонт на аспиратори по домовете.

Цени за монтаж на аспиратор от сервиз за аспиратори Гамаремонт:

  • пробиване на отвор в стена  - от 70 лв до 130 лв в зависимост от стената (дърво, тухла, бетон, панел, епк и други)
  • доставка и монтаж на дюбели/ или винтове за дърво/ - 18,00 лв
  • закрепване,монтаж и нивелиране на аспиратора – 44,00 лв
  • захранване с напрежение/ вкл и захранващ кабел при нужда/ до 2 м – 17,00 лв
  • оразмеряване и рязане на ПДЧ  ф 125 за 1 брой – 14,50 лв
  • доставка и монтаж на въздуховода / до 2,80 м/ – 44,00 лв.
  • доставка на аспиратор – безплатно за София
  • демонтаж на стар аспиратор – 32,00 лв
  • монтаж на възвратен клапан при филтри с активен въглен - 37 лв.
  • такса за посещение на адрес - 20 лв.

Монтаж на аспиратоор с гаранция от 24 месеца. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo