Монтаж на аспиратор

 Монтажа на аспиратор не е толкова лесна задача колкото изглежда. Това го знае всеки на когото аспиратора е провиснал, не работи правилно, не е ефективен в помещението или пък връща миризми през вентилацията.  Монтажа на аспиратор е комплексна услуга и включва в себе си редица дейности.

 За да извършите монтаж на аспиратор трябва да се спрете на конкретен модел и да имате комин в близост до мястото на монтаж. Разстоянието от комина до аспиратора не трябва да е по-дълго от 3,5 м или 350 см.  При по-голямо разстояние се получава и голяма разлика между входящ входящият въздух и въздуха на изхода, а самият ефект на аспирация се губи.  В такива случай препоръчваме използване на абсорбатор или направа на нов отвор в сетна.  За да изчислите правилно дебита на аспиратора от които имате нужда е желателно да се обърнете към специализиран сервиз за аспиратори. Техниците ще извършат оглед, замерване и изчисление на мощността и параметрите на аспиратора, които отговаря най-точно на вашите нужди.

Монтаж на аспиратор

 След като вече имате наличен аспиратор се преминава към монтаж. За да свържете аспиратор е необходим извод в комина и налично електрическо захранване. При липса на такова е необходимо да осигурите от ел табло или от близка разклонителна кутия.  При липса на отвор за включване се налага пробиване на отвор в комина или пробиване на отвор в стената. При отвор в комина се монтира розетка със съответният размер, обикновено ф 125. При пробиване на отвор в стена освен розетка се налага и монтаж на гравитационна клапа от външна страна и предпазна решетка. Отворите трябва да се пробиват внимателно и правилно с подходящи инструменти.

 След наличие на нужните отвори за свързване на аспиратор се преминава към монтаж на аспиратор. Аспиратора трябва да е монтиран точно над работният плот. Височината на монтаж обикновено е между Н= 45-65 см и при професионални аспиратори около 70-80 см.

Свързване на аспиратор към комин 

 След като сме закрепили аспиратора се преминава към свързване на аспиратор към комина. При включване на аспиратор към комин трябва да се спазят някои правила. Първо и основно в диаметъра на тръбата и да няма увеличаващи и последователно  редуциращи преходи след изхода на аспиратора.  На изхода на аспиратора трябва да се монтира възвратна клапа, което е задължително. За включване на аспиратор към комина могат да се използват алуминиево гофре или PVC тръба за аспирация. В двата случая, трябва внимателно да уплътните всички отвори със специално фолио.  

 При монтаж на аспиратори за вграждане се налага рязане на отвори в ПДЧ и други плоскости, които трябва да бъдат оразмерени и отрязани много точно. Същата е ситуацията при монтаж на островен аспиратор от каминен тип. 

 Гамаремонт ООД извършва доставка и монтаж на аспиратор, монтаж на каминни аспиратори, монтаж на островни аспиратори, монтаж на аспиратор за вграждане и монтаж на свободно стоящи аспиратори.  Извършваме свързване на аспиратор към комин, пробиване на отвор в комин, пробиване на отвор в стена, монтаж на възвратна клапа и почистване на аспиратор.

ВАЖНО: Не включвайте аспиратора във вентилационна тръба. Аспиратора трябва да се включи в комин! 

Гамаремонт предлага монтаж на нов аспиратор с безплатна доставка. Сервиза извършва ремонт на аспиратори по домовете.

Цени за монтаж на аспиратор от сервиз за аспиратори Гамаремонт:

 • пробиване на отвор в стена  - от 70 лв до 180 лв в зависимост от стената (дърво, тухла, бетон, панел, епк и други)
 • доставка и монтаж на дюбели/ или винтове за дърво/ - 38,00 лв
 • закрепване,монтаж и нивелиране на аспиратора – 74,00 лв
 • захранване с напрежение/ вкл и захранващ кабел при нужда/ до 2 м – 27,00 лв
 • оразмеряване и рязане на ПДЧ  ф 125 за 1 брой – 24,50 лв
 • доставка и монтаж на въздухопровод тип гофре / до 2,80 м/ – 49,00 лв.
 • доставка на аспиратор – безплатно за София
 • демонтаж на стар аспиратор – 32,00 лв
 • монтаж на възвратен клапан при филтри с активен въглен - 37 лв.
 • такса за посещение на адрес - 30 лв.
 • консултация 48.00 лв за София

Монтаж на аспиратоор с гаранция от 24 месеца. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo